A résztvevők

A folyamat

  1. A kliens (C) kér egy feladványt a hitelesítő szolgáltatástól (AS), megadva, hogy milyen szolgáltatást (S) szeretne igénybe venni
  2. A hitelesítő szolgáltatás (AS) létrehoz egy 5 percig érvényes, kizárólag a szolgáltatáshoz (S) társított feladványt
  3. A kliens (C) elküldi a megoldást az egyéb elküldendő adatokkal a szolgáltatás számára (S)
  4. A szolgáltatás (S) a kliens megoldását eljutattja a hitelesítő szolgáltatáshoz (AS), ami visszajelez a megoldás sikerességéről

A feladvány igénylés fajtái

Egyéb fogalmak magyarázata

publickey
A hitelesítő szolgáltatás (AS) a szolgáltatás (S) számára ezt a publikus azonosítót biztosítja a beazonosítás céljából. A publikus kulcs minden olyan helyen alkalmas az azonosításra, amiben az ügyfél (C) is részt vesz.
privatekey
A hitelesítő szolgáltatás (AS) a szolgáltatás (S) számára ezt a privát azonosítót biztosítja a beazonosítás céljából. Csak ott használható, ahol a szolgáltatás (S) közvetlenül lép kapcsolatba a hitelesítő szolgáltatással (AS). A feladvány hitelesítése esetén ez az azonosító használható. A privát azonosító a szolgáltatás IP címéhez van társítva. Fontos, hogy ha megváltozik a szolgáltatás szerverének IP címe, új privát azonosítót kell igényelni!
type
A lehetséges feladvány típusok:
  • normal:[kép] Számsor
  • colorednumbers:[kép] Számsor, ahol a megadott színnel jelölt számok jelentik a megoldást
  • mat:[kép] Matematikai művelet, aminek az eredménye a megoldás.
  • audio:[hang] Számsor
lang
Nyelv. A nyelvnek jelentősége csak az audio típus esetén van. Támogatott nyelvek: magyar, angol, német
clientid
A közvetlen feladvány letöltésnél az ügyfélnek (C) létre kell hoznia egy azonosítót, ami egy természetes szám. Ez lehet egy véletlen szám. A feladvány megoldásához a filenév hiányában ezt az azonosítót kell átadni. Egy ipről, azonos cliendid-vel csak a legfrissebben kiadott feladvány hitelesíthető.